Skip to main content Skip to footer

Turområder

Pilegrimsleden og Birkebeinerstien

Opplev flott natur og kulturlandskap

Gå på tur i rolige og fredlige områder langs Pilegrimsleden med variert og flott natur samt et rikt dyreliv.

Legg opp din egen rute for en dagstur. Ved lengre turer kan man overnatte i skogsbuer og -koier eller campingplasser. Det er også muligheter for å overnatte på hotell eller tradisjonsrike overnattings- og serveringssteder med historisk innslag.

Vest-leden starter ved Nesvangen på Rena i Åmot kommune og kommer innom Stor-Elvdal og Rendalen kommune før den passerer retreatsenteret Lia Gård og møter pilegrimsleden fra øst ved Pilegrimssteinen fra middelalderen på Åkre i Rendalen.

Birkebeinerstien mellom Rena og Lillehammer er drøyt 75 km lang, og er et samarbeidsprosjekt mellom DNT-foreningene Rena og Omegn, Hamar og Hedemarken og DNT Lillehammer.

Mellom Rena og Ljøsheim er stien merket med blått, mens det er rødmerking fra Ljøsheim til Lillehammer. Stien går hovedsakelig i skogsterreng, men passerer flere åpne områder og høydedrag med god utsikt.

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.

Les mer om personvern og cookies